vrijdag 8 juni 2012

Milimani Law Courts

We hebben de eerste court gehad en alles ging goed! We vertrokken klokslag 07.30 met het LAN naar de court. Om 09.30 waren we aan de beurt. in een kleine rechtzaal namen we plaats achter de advocaat en de vertegenwoordiger van het LAN. Onze guardian ad litem zat naast ons. Na wat gemompel over het rapport, is het bladzijde 90 of 96, moest de guardian opstaan en een buiging maken. Ze kreeg de vraag of het haar beroep  is om guardian te zijn. Dit mag niet maar ze krijgen er behoorlijk wat geld voor. Daarna zei "Your Honour" de rechter Mugo van de High Court dat ze het goed vond en werden we naar buiten ge bonjoured. Ik probeerde nog een buiging te maken maar Andrew greep gelijk mijn hand beet. Daar ging mijn poging tot nederigheid. Hij dacht natuurlijk, het is goed dat je een buiging maakt maar dan voor mij!

In het nieuwe rechtsgebouw is de uitstraling wel iets vriendelijker en ook de rechtzaal lijkt meer op wat je op t.v. ziet. Wat het beste beviel was dat je kon volgen wat er gedaan werd. Na 10 minuten waren we klaar. Samen met Edith en Micheal met Jeremiah konden we weer naar huis, zij zijn ook door!


3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd! Welk land ook, de rechters zijn hetzelfde en het gevoel ook. Vanochtend nog met de moeder van Sara over jullie gehad, over wanneer jullie terugkomen e.d. Toeval? Hopelijk volgen de andere court-data ook snel.

    Ingrid (moeder van Shirantha die Paul wel mist)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de pocket maar weer, een verlate toost zullen we uitbrengen. Andrew staat met zijn nieuwe schoenen stralend op de foto naast zijn grote broer!

    Liefs uit Ommen, Arjan, Irene en Elaine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ola, Ilona begint Paul nu echt te missen. Ze kreeg een mooie kaart van Pake en Beppe, heel lief. Juni is uiteraard weer kei druk en de vakantie komt nu echt dichtbij. Ga zo door met al die rechters:) Mooie foto's van jullie gezin. Groetjes uit Wijchen en: Moedig voorwaarts lieve mensjes!

    BeantwoordenVerwijderen