maandag 24 september 2012

Lake Naivasha resort

Met onze inmiddels vaste reisgenoten Ingrid, Frank, Bette en Simon wilden we een lang weekend weg. Om Paul vrij van school te krijgen  moesten er een aantal regeltjes gevolgd worden. Schriftelijk akkoord vragen, de reden van verzuim doorgeven e.d. De Nederlandse School is een stuk strikter geworden dan in 2009. Ook om andere redenen is het helaas een minder gezellige plek geworden. Maar met de belofte van huiswerk maken en de brief ondertekenen mocht het.

Na vele opties besproken te hebben en diverse reisburo's te hebben bezocht is de keuze gevallen op Lake Naivasha Resort. Lake Naivasha is lekker dichtbij en toch een heel ander landschap. Na weer een prachtige rit, Ingrid had gekozen voor de oude weg aan de bovenkant langs de Rift, kwamen we anderhalf uur later aan. Een prachtig gazon met speeltoestellen en 2 echte boten op de wal om op te klauteren. Heerlijk huisje met een grote veranda en uitzicht op het gazon.

's Middags besloten een boottochtje te maken en toen we aan het wachten waren op zwemvesten in het acasiabos hoorden we gekraak. Was het wind die met de takken speelde of een paar aapjes?? Nee, een grote boom viel om. Ingrid kwam het eerst bij uit de surrealistische droom en schreeuwde: "Weg hier, de boom valt"!! Zij pakte Simon en we moesten ons snel uit de voeten maken. Hier helpt geen zwemvest tegen... Met een klap stortte de boom naast ons neer! Nog nooit meegemaakt dat  een boom omvalt zonder aanwijsbare reden en dan ook nog zo dichtbij! 
Met het boottochtje hebben we van heel dichtbij kiboko's gezien. Ook de zeearend, giant kingfisher, pelikanen en andere volgels waarvan ik de naam niet heb onthouden kwamen voorbij. Toen we terug waren en ons bomenavontuur vertelde aan het personeel reageerden ze verlegen en zeiden: "We've heard, yes". Waarschijnlijk omdat ze zich geen houding wisten te geven.
Zaterdag na het ontbijt (met pannenkoekjes, wat Andrew héél gelukkig maakt!) zijn we gaan zwemmen in het zwembad met een wolkeloze hemel en de zon recht boven ons. Helaas ging het na het eten hard regenen en zag het er niet naar uit dat het snel droog zou worden met een eindeloos grijze hemel zoals we in Nederland kennen. Daarom zijn we in de auto gestapt om naar Crater Lake te gaan, zo'n 25 kilometer verderop. Hier was geen spatje regen gevallen en was het een hete dag. Bijzonder zo'n micro klimaat te zien. Ingrid wist uit een boekje dat de pH van het meer in de vulkaan 11,5 is en dat er alleen een alg kan leven die het meer een aparte blauw/groene kleur geeft. Helaas was het net als Lake Naivasha uitzonderlijk hoog water en daardoor was het water bruin. Al met al een mooi tochtje en imposant uitzicht vanaf de rand van de krater.

Zondag wederom met de boot naar Crescent Island gegaan. Dit is een schiereiland in lake Naivasha. Hier zijn voor de film Out of Africa dieren gebracht zoals giraffen, gnoes, zebra's, waterbuffels,  Thompson- en Grant gazelles. Je kan hier, onder leiding van een gids, tussen de dieren wandelen. e komt heel dichtbij en loopt tussen de dieren. We liepen naar 2 zittende giraffen, (nog nooit zittende giraffen gezien. ook niet op T.V. in een documentaire ) en we kwamen tot op 10 meter. Pas toen we nog dichter erlangs weg liepen stonden ze op en stapten gracieus weg. Een heel bijzondere ervaring!
Na de lunch in de auto gestapt richting Nairobi. Een heel lekker vakantie weekend met z'n allen!

Van onderen!!

Zonnebrillen passen voor de trip

Vrienden poseren aan de rand van de krater

Afdaling over losse stenen

David Attenborough, Eat your heart out!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten