donderdag 20 september 2012

zaterdagochtend activiteit

Ondanks dat het hier leven met de dag is zijn er toch een paar vaste activiteiten in ons leefpatroon gekomen. Wat rust en regelmaat zeg maar. Op Zaterdag ochtend mag Els uitslapen, een zwaarwegend vast punt in de week die gekoesterd wordt. Andrew kruipt dan 's ochtend aan mijn kant in het bed en fluistert zonder Mama wakker te maken dat hij een boterham met pindakaas wil. Als ik niet onmiddellijk het bed uitspring om aan zijn wens gevolg te geven dan herhaalt hij dit een paar keer. Dit moet hij wel eens langer volhouden maar dat vindt hij geen probleem.
Dan is het boterhammen maken met melk en dit mogen ze dan voor de T.V. opeten. Daarna kleren aan en de laarzen. Met laarzen mag je springen in plassen! We gaan dan de auto wassen!
In Nederland is een deel van bevolking op de zaterdagochtend bezig met deze traditie maar daar deed ik in Wijchen niet aan mee. Hier laat je het night-guard doen voor 100 Ksh of je laat het de huishoudster doen.
Maar om toch een beetje Nederlandse cultuur te etaleren maken we er een waar spektakel van.

De auto wordt voor de ingang van blok C gezet, de emmer gevuld uit het kraantje op het parkeerterrein en dan gaat de stereo op 10. Met bekertjes wordt de auto natgemaakt en dan komen de lappen. Paul gaat minutieus een plekje doen van 10 bij 10 centimeter. Andrew gooit zo hard mogelijk water tegen de auto zodat het lekker spettert. Ook gooit hij de lappen op of over de auto heen. Paul is tegelijkertijd aan het zingen en dansen en Andrew schatert. Hierbij trekken we veel bekijks, de Keniaanse bewoners vinden het maar niks, de huishoudsters en guards moeten er om lachen en de adoptieouders die langs druppelen maken een praatje.

Meestal houden we deze activiteit wel een uur of 2 vol. Genoeg tijd voor Els om rustig uit te dutten en de auto wordt er zelfs op sommige plekken ook schoner van.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten