vrijdag 28 september 2012

stand van zaken



Vandaag zou onze Judgement getekend worden volgens rechter Mugo. Het circuleert in adoptieland al weken van de geruchten wat er gaat gebeuren. Geruchten omdat niemand weet wat er precies gaat gebeuren. De advocaten niet en het L.A.N. niet. Iedereen probeert de laatste info te krijgen. Er is een nieuwe rechter die de achterstand lijkt weg te werken maar deze wil geen zaken overnemen van de anderen. 2 van de 3 rechters gaan komende maandag weer aan het werk, maar niet onze rechter Mugo. Het gerucht is dat de uitslag van de vetting board 12 oktober is. 
Dit is slechts een korte samenvatting van wat er allemaal gezegd is en wat er allemaal gespeculeerd wordt. Meerdere stellen zitten in hetzelfde schuitje en iedereen doet mee met de vraag "heb je al gehoord"? Dit natuurlijk omdat er geen feiten zijn, de dingen pas duidelijk worden een dag van te voren en de spanning zit er goed in. Er zijn vaders die weer terug moeten, het geld raakt op en de onzekerheid maakt het moeilijk om in de toekomst te kijken en plannen te maken.
Wij maken al voorbereidingen dat ook ons gezinnetje uit elkaar gaat de eerste week van november. We zijn afgelopen week naar de Nl ambassade geweest om de laatste vragen te stellen en ik heb al een handtekening gezet op de paspoortaanvraag van Andrew. 

Ondertussen gaat het leven gewoon door voor de kinderen. Paul gaat morgen met zijn vriendinnetje Anna zwemmen. Andrew heeft weer een nieuwe huidziekte, het wordt warmer hier in Nairobi en de muggen beginnen weer te vliegen.

Hieronder de "Causelist van de High Court" van 28 september. We staan erop als nummer 105 A.T. en er staat boven "will be delivered on notice". Dat betekent, niet vandaag maar het wordt nog bekend gemaakt wanneer wel, een dag van te voren dus. We hadden ook nog even hoop dat Meneer Barasa de zaken over zou nemen  maar hij is geen rechter maar een soort register clerk. 

Dit alles ter info, meer weten wij nu ook niet.    

HIGH COURT - MILIMANI LAW COURTS

28TH SEPTEMBER 2012

FAMILY DIVISION
3RD FLOOR
I.N. BARASA (D.R.)
COURT ROOM NO. 46
9.00 A.M.

MENTION
1.    HCA 13/2011     Peter Pfister vs. Mary Njoki

NOTICE
TAKE NOTICE THAT THE FOLLOWING RULINGS AND JUDGMENTS WILL BE DELIVERED ON NOTICE.
1.    ADOPT.  128/2011In the matter of Adopt. of Children: Re: M.M.
2.    ADOPT. 110/2012 In the matter of Adopt. of Children: Re: G.H.Z.
3.    ADOPT. 126/2012    In the matter of Adopt. of Children: Re: R
4.    ADOPT. 135/2012  In the matter of Adopt. of Children: Re: H.R.
5.    ADOPT. 29/2012     In the matter of Adopt. of Children: Re: A.N.
6.    ADOPT. 79/2012    In the matter of Adopt. of Children: Re: F.M.
7.    ADOPT. 49/2012    In the matter of Adopt. of Children: Re: N.N.I.
8.    ADOPT. 105/2012    In the matter of Adopt. of Children: Re: A.T.

kom op broertjes, op de foto

En nu stoer kijken

ik wil tanden zien!


3 opmerkingen:

  1. Lieve mensen,
    Echt niet te geloven dit..... Er zijn geen woorden om hier iets positiefs aan te praten, ik vindt ze niet in ieder geval. Natuurlijk "helpt" het dat er meerderen in het zelfde schuitje als jullie zitten. En die heerlijke snoetjes van jullie mannetjes... die doen ook een hoop goeds (en daar heb je natuurlijk alles voor over). Maar we gunnen jullie zo dat er duidelijkheid komt, en dat jullie lekker met z'n vieren naar huis kunnen...
    Nou ja, jou even citerend Han "Verder gaan we proberen snel weer terug te komen en daarna balen dat het is gelukt denk ik"... Balen dat jullie snel teruggekomen zijn hoeven jullie in ieder geval niet.... Enneh... hier is het guur herfstweer. Nee, sorry, betere oppeppers kan ik niet bedenken.
    Sterkte, en we duimen dat het geheel snel een positieve wending krijgt!!!
    lieve groetjes,
    Jaap, Isaac, Adelle & Fimke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Els, Han, Paul en Andrew,

    We zijn natuurlijk op de hoogte van jullie situatie, maar het blijft ontzettend vervelend allemaal. We hopen dat er snel duidelijkheid komt en dat jullie uiteindelijk toch met z'n viertjes samen naar huis kunnen. Probeer in ieder geval nog te genieten van de resterende tijd samen in Kenia. Eenmaal terug zit je snel genoeg weer in het hectische Nederlandse leven.

    Groetjes,
    ToMoMaMa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Els en Han en de jongens..

    Ik ben blij dat mijn berichten nu eindelijk gepost worden. Ik heb het al zo vaak geprobeerd maar kreeg het steeds niet voor elkaar...
    Steeds als ik in jullie straat ben vraag ik me af... wanneer komen ze nou naar huis??
    Wat een rot situatie zeg...

    Het is hier echt herfstweer... regen.. kou.. (maar we hebben warme choco!!! en pepernoten..(erg he))

    De jongens zien er heel goed uit en wat is Paul gegroeid zeg...of lijkt dat nou zo?
    Al dikke vrienden ... mooi om te zien..

    Ik kijk ernaar uit jullie weer hier in het koude nederland te zien.

    Lieve groetjes en een knuffel voor de jongens..

    Astrid

    BeantwoordenVerwijderen