vrijdag 16 maart 2012

Een auto??

Han wil heel graag een auto nu we in Kenia zijn. Je wereldje wordt ook erg klein zonder. Je brengt Paul naar school, gaat boodschappen doen en koffie drinken bij Java, daarna naar huis want Andrew moet slapen. Om 15.00 uur Paul ophalen van school, even naar het zwembad, koken, eten en de kinderen naar bed. Is leuk voor een vakantie, maar wordt op een gegeven moment erg saai.

Han is met Cilas ("onze" taxichauffeur) op stap geweest. Hij heeft Han een aantal auto's laten zien, maar niet één die echt interessant was. Wij zijn naar Mike Motors geweest waar we in 2009 een auto hebben gehuurd, en hij heeft een aantal auto's die interessant kunnen zijn. Momenteel hebben we een aanbod van Sally (weer een nieuw contact) voor het huren van een auto voor 6 maanden voor een hele goeie prijs. Gisteravond zou ze naar ons toekomen met de auto, maar belde af dat het niet lukte. Tweede afspraak was vandaag om 11.00 uur. Wederom een telefoontje van Sally dat de auto waar ze het gisteren over had toch niet beschikbaar was, dus het werd een andere. Na wat mopperen gingen we akkoord, maar ook deze afspraak wordt afgezegd, want ze heeft de auto nog niet. De derde afspraak is morgen om 09.00 uur. We zijn benieuwd! Zaken doen in Kenia is en blijft lastig. Maar als het aanbod interessant is moet je hier geduld hebben, want het gaat overal op dezelfde manier.

Met Andrew gaat het heel goed. Hij spreekt steeds meer Nederlands wat alles een stuk gemakkelijker maakt. Elke ochtend rond 06.00 uur maakt hij mij wakker, en komt bij ons in bed. Even later wordt Paul wakker en komt er ook bij. Han vertrekt dan voorzichtig naar een ander bed om toch nog even te kunnen slapen.

Ook met Paul gaat het beter. Hij heeft een vriendinnetje waar hij vandaag bij gaat spelen. Na het spelen wordt hij teruggebracht door de chauffeur van de familie. Wel een vreemd idee dat een onbekende hem naar huis brengt, maar de moeder van het meisje heeft me verzekerd dat het geen probleem is. Deze persoon werkt al jaren bij hun, dus gaat helemaal goed komen.
Volgende week hebben we een gesprek op school om te horen wat de indruk van juf Daniëlle is. Het zal waarschijnlijk niet veel anders zijn dan op de school in Nederland, maar toch zijn we benieuwd.

Met ons gaat het goed. We genieten van het mooie weer hier, en de voorlopige rust voor de rechtbank-periode. Volgende week hebben we het eerste gesprek met Avelyn, een vrouw van de Keniaanse vergunninghouder "Little Angels Network". Zij bekijkt hoe het met Andrew gaat en hoe de hechting zich ontwikkeld. Na drie maandelijkse gesprekken schrijft zij een rapport voor de rechtbank en kunnen we onze eerste rechtbank sessie verwachten. Volgende week maken we ook een afspraak met onze advocaat Ochieng Ogutu (hij heeft ons in het vorige adoptie proces erg goed heeft geholpen). Met behulp van hem proberen we zo snel mogelijk na de 3 maanden foster de eerste rechtbank sessie te krijgen.

Momenteel zitten we ruim een maand in Kenia. Ondanks dat het hier goed vertoeven is, ben je wel in je hoofd bezig met het vertrek.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten