zaterdag 31 maart 2012

Ons appartement

We hebben wel schik in ons appartement en het voelt al thuis. We zitten op de tweede verdieping op C 10. Tegenover ons wonen Jaap en Fimke met Isaac en Adele. Onder ons wonen Tom en Monique met Maliek en Matthew Verder wonen nog 2 Nederlandse stellen en diverse Zweden en ook een Italiaans stel. Het is een ruim appartement met 3 slaapkamers. Ook zijn er 3 wc's en twee badkamers. Met een prima boiler, even een uurtje aanzetten, kun je lekker douchen. Het balkon is met schuifpuiramen en hebben we in gebruik als meditatieruimte. Als iemand erin zit mag die niet gestoord worden.
Verder zijn alle spullen ongeveer wel aanwezig, wasmachine, pannen, stoelen, banken enz. Op de maandag komt Nelly hier de boel doen. Beneden kom je altijd wel iemand tegen en anders kun je een praatje maken met de Askari, "Hello my friend ". Ook is er een zwembad met Wc's en een BBQ plaats. en wat zitjes.

Prima voor mekaar en we houden het wel een paar maandjes uit dus. Toch zijn er wat dingetjes die wat anders gaan. Het vaste internet en stroom vallen nog wel eens uit, soms 10 minuutjes of ook een halve dag en internet zo maar even 10 dagen. Ondertussen ben je getraind aan de geluiden om te weten of stroom het doet of niet. Elk appartement heeft een waterpomp die veel herrie maakt bijvoorbeeld, Deze kan ook kapot zoals onze onderburen en ook ander hebben gemerkt. Vooral lastig als je diarree hebt en regelmatig op de WC vertoefd. Er heerst een virusje hier, iedereen komt aan de beurt. Het zwembad hebben wij bezorgde ouders over geklaagd omdat het schoner kan. Na wat chemicalien en twee dagen zwemverbod zag het zwembad er nog troebeler uit.

Een contract hebben we nog niet en ook de verplichte check of alles goed werkt hebben we nog niet gehad. Er zijn nogal wat schroefjes los. Maar zoals de vorige bewoners zeiden: :"The house has no major defect".De manager David is een erg druk man en heeft nergens tijd voor of hij vindt het moeilijk om prioriteiten te stellen. Het zal ook nog wel even duren voor het contract getekend wordt want daarin staat dat je alles in goede staat moet achterlaten en we verblijven maar 6 tot 8 maanden dus dat gaan we niet redden. De ene appartement heeft een goede T.V. een andere allemaal goede muskietennetten hangen of er zijn er met goede back-up accu's zodat je niet zonder licht zit net als je de kinderen naar bed brengt. Als de accu's niet zo goed meer zijn dan betaal je een hogere energierekening. Iedere flat heeft dus goede en minder goede dingen.

Behalve de huur betaal je de stroom en water. Dan komt David (hier maakt hij tijd voor vrij) met een erg vage rekening. Als je om een duidelijke gespecificeerde rekening vraagt, bijvoorbeeld met meterstanden dan komt hj een dag later met een beduimeld briefje en een dikke zucht waar met de pen losse getallen opstaan. 

Verder hebben we KDN internet en kun je ook kiezen voor ZUKU deze is misschien goedkoper met T.V. zenders maar de prijs blijft onduidelijk. ZUKU zegt het appartementencomplex te hebben aangesloten maar andere zeggen dat ze dit niet mogen van de beheerder omdat ze andere kabels hebben doorgeknipt terwijl ze ZUKU wilde verbinden. Misschien waren er geen aansluitingen meer in het kastje. Ik heb gebeld met ZUKU en gevraagd voor een offerte en ze zou na 10 minuten bellen, dat was eergisteren. Ach als je een beetje geduld het komt alles goed, Hakuna matata!

1 en 2. het betere Colditz gevoel
3. De parkeerplaats met 15 graden helling.
4. Merky waters




Geen opmerkingen:

Een reactie posten