zaterdag 12 mei 2012

Koninginnedag op de nederlandse school

In Nederland is het altijd mooi weer met Koninginnedag, gelukkig hier ook. De lange regens lijken aan hun eind te komen. Minder regen meer zon, minder stroomuitval hopelijk. Laatst waren we net klaar met avondeten en was ik met Andrew aan het douchen en poef, "stroom uit" zei Andrew even later zei hij, "water koud" en daar was geen woord chinees bij. Gelukkig kwam Els met een zaklamp, afdrogen, plassen en boekje voorlezen. Daarna in bed blijven liggen totdat ze sliepen. Daarna hebben we nog een filmpje gekeken tot de accu van de laptop op was.
Wat er de laatste maand naar beneden is gekomen lijkt genoeg voor een jaar. Anders moeten ze het maar beter verdelen over het land..


Op de nederlandse school vierde we 30 april op 5 mei, en kun je een Kikoi doek ruimte huren om je spulletjes te verkopen. Wij hebben niet zoveel en we gingen dan ook jacht! Binnen de kortste keren hadden we spelletjes, Donald Duck's, voorleesboekjes, schoenen voor Andrew, wat boeken voor mij en zelfs een stoer spijkerjack voor Paul. Geen chinese kwaliteit en voor een prikkie. Met een speech van de ambassadeur  (niemand luisterde) gingen we de andere activiteiten bekijken. De gezichten werden geschminkt, Paul werd Spiderman en Andrew een Jaguar. Een half uur in de rij voor friet met saté en daarna trommelen. Ook waren er acrobaten en Paul mocht mee doen. Ons sporttalentje deed het natuurlijk supergoed. Daarna begon de Salsa disco. Andrew heeft meer mijn ritme gevoel en begon al snel rondjes te rennen. Maar Paul danste de hele vloer plat. Els werd ervoor bijgeroepen, "Kijk die zoon van jou eens". Opeens was het Els d'r zoon en niet meer de onze :-) Hevig zwetend deed hij de ene move na de andere.
Ook kregen we een kaartje in de handen gedrukt voor Salsa lessen voor kinderen.
De kinderen hadden een heerlijk dagje op vertrouwd terrein. Wel een gek idee, buiten de hekken van de nederlandse school is het afrikaans, stoffig en druk, binnen de hekken alles oranje met nederlandse vlaggetjes, disco muziek en erg georganiseerd.

1 opmerking:

  1. Hallo Fam Bergstra-van Wijk, Ik geniet met jullie mee. Kwaheri, Irene

    BeantwoordenVerwijderen