zaterdag 13 oktober 2012

Judgement bij Mugo


Eindelijk, eindelijk was het dan zover gisteren. Om 12 uur zou onze Judgement getekend worden door Honourable Mugo. We stonden met 4 stellen op de lijst waarvan 3 Nederlanders. We zouden zelf rijden en Frank met Simon meenemen. Om er helemaal klaar voor te zijn zouden we vroeg vertrekken. Op het moment dat Frank instapte belde zijn advocaat op: "Hurry, she is going quikly through the list". Met gezwinde spoed haastte we ons naar Milimani high court. Daar kregen we te horen dat ze uit lunchen was...

Daarna was het wachten in de gangen van de rechtbank, zou ze terugkomen of te moe zijn? Met wat vertraging arriveerde ze weer en mochten we met z'n allen naar binnen. Toen werden we weer eruit gebonjourd, 1 stel tegelijk.
Het Zweedse stel mocht eerst en na 10 minuten kwamen ze weer buiten; NIET goed!!! Heeft Mugo weer 1 van haar buien, slecht geslapen, haar honourable teen gestoten, zich verslikt tijdens lunch...
Frank en Simon mochten naar binnen, zou Mugo het vervelend vinden dat Ingrid er niet bij was en dochter Bette?? Na 10 minuten kwam hij weer naar buiten, omdat wij gelijk naar binnen gecommandeerd werden, konden we in het voorbijgaan alleen vragen:"goed?". Een ingetogen "ja"en een bemoedigende knik van Frank."

We schoven in de banken en gingen zitten, de advocaat stond en na wat onverstaanbaar gemompel zij Mugo "You may be seated". Aiii, eerste faux pas al gemaakt. Daarna voerde ze de spanning nog even op, onze gezellige drama queen!
Ze nam het rapport door met de juiste pauzes. "Bankstatement...........ok, Policereport...........ok, Legal guardian...........ok, Child department.......ok. Bij elke pauzes verwacht je, not ok maar nadat ze het spel lang genoeg vond duren zei ze:"We grant you....... en de rest hoorde we al niet meer. Andrew Eugene Tuti Bergstra is officieel onze zoon!!!!! Je moet er even op wachten maar dan heb je ook wat! Ook Peter en Anouk met Sarah werden goedgekeurd.

In de gangen nog even gevraagd aan Ogutu wat er aan de hand was met het zweedse stel en de legal guardian in Zweden was een alleenstaande man en dat vond Mugo niet goed. Niet te geloven dat je al meer dan 9 maanden in Kenia zit met een heel voortraject, 2 rechtzaken hebt gehad, beoordeeld door 3 instanties en dan pas(!!) zo weggestuurd wordt. Dit stel zit er al een maand langer dan ons, sinds januari. Mugo heeft weer iets nieuws gevonden om over te zeuren ten koste van het geluk van een stel met kind. Ook de advocaten wisten niet wat ze hier mee aanmoesten, het enige wat we hoorden was "its been strange all morning".
Moeten ze nu een nieuwe Guardian vragen, rapport laten aanpassen, legaliseren en opsturen en dan... 2de court opnieuw en Judgement opnieuw.... Wat zullen die mensen in de put zitten, je kunt er niks aan doen, je hebt het niet in de hand, de onzekerheid moet overweldigend zijn. Als je dan bedenkt dat zoiets net zo goed ons had kunnen overkomen. Je loopt op een heel dun lijntje wat goed is en meer dan hopen kun je niet doen.

Wij zijn met 3 stellen in de file terug gereden, even bij Java uitpuffen en daarna onze Paul ophalen van de Nederlandse school. Hij had afsluiting van het semester met een olympische sportdag en wij konden er niet bijzijn.. Daar kwam hij aanlopen en hij had 3 medailles om zijn nek!!! 1e plaats voor hardlopen, 2 de plaatsen voor verspringen en discuswerpen. Andere ouders vertelde dat ze helemaal onder de indruk waren van onze Paul," Die jongen wacht een prof carriere en hij kon echt alles goed", hoorde we zeggen. Wij ploften bijna uit elkaar van trots.
Een mooie afsluiting van deze emotionele achtbaan die adoptie heet.

We staan weer buiten en proberen het te geloven

daar staan we weer

hebben ze hier geen champagne.. dan maar coffee latte
illigale foto in court, niemand zeggen


1 opmerking:

  1. YES!!!!! Eindelijk!!!!! Gefeliciteerd Andrew, dat Han en Els nu officieel je papa en mama zijn, en Paul officieel je grote broer. En Han, Els en Paul, ook jullie enorm gefeliciteerd met dat dit heerlijke jongetje na al vele maanden in jullie hart en in de praktijk bij jullie, nu ook op papier voor altijd van jullie mag zijn!!! We proosten hier ook op jullie (met een wijntje)!
    Lieve groeten van Jaap, Fimke, Isaac & Adelle

    BeantwoordenVerwijderen