zondag 26 augustus 2012

school gaat weer beginnen

Na 7 weken heerlijke vakantie waarbij de jongens elkaar een stuk beter hebben leren kennen gaat het harde leven weer beginnen.
Voor Paul begon het dinsdag met een opening gekleed als op de Olympia berg. Dit valt nog niet mee als je als adoptiefamilie hier zit. Het is niet zo dat je uit de kast even wat oude spullen kan trekken en dan gaan verknippen tot het juiste resultaat. Simpele dingen en flink promoten is dan het concept!
Een t-shirt van Han  met een riem en een koele Numibische huidskleur eronder (zie Asterix).

De juf vertelde een verhaal over hoe het er toen aan toeging waarbij de kinderen de sporten moesten uitbeelden.
Aan het eind het dreigement dat de sluiting van het thema, moderne spelen zouden zijn waarbij ook de ouders met sportkleding moeten aantreden.
Paul mocht het hulpje van de juf zijn omdat hij de klas al kent. Dit vond hij prima en trots heeft hij heel wat kinderen geholpen.

Voor Andrew begon de school op woensdag. Het plan is om hem 2 ochtenden per week naar school (peterspeelzaal) te brengen. Hij heeft het er al weken over en we hebben samen de dagen weggeteld. In januari heeft hij 6 weken school al mogen meemaken in het tehuis in Bukura. De laatste dag wilde hij toch niet maar met lichte overreding ging het zonder drama.
Het leven wordt wel zwaarder met 2 kinderen

Op de Olympia berg

Allemaal op de foto met de vlam

Afrekenen net als bij de Nakumatt

Dag Mama!!
We zijn er een half uurtje bijgebleven en het spelen begon in de zandbak buiten. Daarna waren (bekende) huishoudelijke activiteiten in. Hij heeft gekookt, zijn rugzak gewassen, en van alles afgerekend met de kassa. Het zingen vond hij minder leuk, de kinderliedjes zijn lang zo leuk niet als de liedjes op de USB stick. Geef Andrew maar "Daddy cool" of "We will rock you" , dan zingt hij uit volle borst mee en we hebben het al eerder gehad over zijn goede longen. We hoeven de toeter in de auto niet te gebruiken maar draaien het raampje los....Het laatste halfuurtje hebben we weer meegemaakt en Andrew had ons niet gemist. Wat hij wel een beetje moeilijk vindt is dat in het speelkwartier hij met Paul gaat spelen maar dan gaat Paul al na een kwartier weer de klas in. Je merkt het niet zo aan hem maar hij vindt het toch wel spannend en wil als we naar huis gaan niet meer naar school. Gelukkig verandert dat na een paar uur al weer.

1 opmerking:

  1. Hoi C10-ers,
    Heerlijk dat het zo goed gaat met jullie jongens, wat maken ze toch een grote sprongen op diverse fronten!
    En wat een vermakelijk verhaal over de cake...
    lieve groetjes,
    de ex-C12-ers

    BeantwoordenVerwijderen