zaterdag 18 augustus 2012

Vakantie bij Nyeri

Met onze vrienden Ingrid en Frank besloten we naar Sandai  farm www.africanfoodprints.de te gaan boven Nyeri.
Een paar daagjes de stad uit en uitkijken op Mount Kenya.
De rit erheen naar het centraal bergland was erg mooi. Van bergrug naar vallei en dat tientallen keren met bananenbomen, koffievelden, theevelden en scheef hangende vrachtwagens. Nog even bij de plaatselijke Uchumi onze inkopen doen, illegaal geplast bij een restaurant, valt toch niet op, 4 Mzungu's met vier donkere kinderen en op naar het laatste stuk nog 7 kilometer rough road en daar waren we! Heerlijke kinderen hebben we, die lekker keuvelend en spelend op de achterbank zonder gezeur meegaan.

Het is een mooi plek op een heuvelrug met  helder weer uitzicht op Mount Kenya. Thompsons en Impala's lopen op het voetbalveld en honden en een poes hangen rond op de veranda.  Kinderen kunnen op het grasveld spelen. Bij de verkenningsronde wordt verteld:" niet door het hek gaan zonder gids. Daar lopen waterbuffels en een paar luipaarden". Voorlopig zijn we nog bezig de kinderen te laten wennen aan de honden. Bij het voetbal is het zo'n vreemde lucht, donkere lucht boven ons maar de zon schijnt op ons.
We worden goed in de gaten gehouden door de hertjes.
Na het eten wordt de open haard aangestoken zodat we heerlijk warm babbelend de avond doorbrengen.
's Morgens word ik wakker met uitzicht op Mount Kenia, ik hoef mijn hoofd niet eens van het kussen te tillen. Weer hebben we een heerlijke vakantie met z'n allen waarbij de kinderen lekker samen spelen.
We hebben ook een lunch gegeten bij de Aberdare country club en in het stadje Nyeri even rondgekeken. Rond Sandai nog een "nature walk"gedaan. Frank en Els hebben de omgeving te paard bekeken. Ook Paul en Bette wilden even op een paard rijden, en ook dat kon onder begeleiding van een gids.

De terugreis was weer even mooi en we kwamen aan in een zonovergoten Nairobi, zou de winter voorbij zijn?
ff wildlife checken

nou willen wij voetballen

gaan we daarop?

kandie harder

daar is leopards rock zegt Alfred

Geen opmerkingen:

Een reactie posten